FstarMedia
Categories Menu

Posted by on May 15, 2011 in | 0 comments

Taekwondobond wisselt van bondscoach

ARNHEM – De Taekwondobond Nederland heeft de samenwerking met bondscoach Soung Dae Jung beëindigd en in Nelson Saenz een nieuwe bondscoach gevonden. Dat meldde de bond vrijdag.

Soung Dae Jung was sinds medio 2008 werkzaam als de coach van het op Papendal gevestigde topsportprogramma. Volgens de bond is dat programma niet langer gediend met het aanblijven van Soung Dae Jung.

De Cubaan Saenz vervulde eerder met succes de functie van bondscoach in Nederland. Hij was de afgelopen jaren werkzaam als bondscoach van Groot-Brittannië.

Hij treedt aan op Papendal per 15 mei. De bond zegt in een persbericht: ”Omwille van de olympische missie en de korte termijn waarop de eerste mogelijkheid tot het behalen van olympische startplaatsen plaatsvindt, is maximale inspanning geleverd om te komen tot een zo snel mogelijke en kwalitatief hoogwaardige vervanging.”

WKT

De taekwondoka’s Dennis Bekkers (-68 kg), Tommy Mollet (-80 kg), Deborah Louz (-57 kg) en Joyce van Baaren (-67 kg) worden afgevaardigd naar het mondiale kwalificatietoernooi (WKT) in Bakoe (30 juni – 3 juli). Daar zijn de eerste startbewijzen voor de Olympische Spelen van 2012 te verdienen.

De beste drie per gewichtsklasse mogen naar Londen, waar in totaal maar 128 taekwondoka’s welkom zijn.Elk land mag maximaal vier sporters in deze Zuid-Koreaanse vorm van zelfverdediging (twee mannen, twee vrouwen) naar het WKT en de OS sturen.

Share this: facebooktwittergoogle_pluspinterest
FstarMedia comments
onbeperkt
tippen
internet abbonement
assortiment